چای یاس نوعی چای است که با عطر شکوفه های گیاه یاس معطر است.

این معمولاً مبتنی بر چای سبز است ، اما در عوض گاهی از چای سیاه یا سفید استفاده می شود.

شکوفه های گل یاس معمولی ( Jasminum officinale ) یا sampaguita ( Jasminum sambac ) در کنار برگ های چای در انبار قرار می گیرند یا با چای ذخیره شده مخلوط می شوند و به آن عطر می دهند.

در حقیقت از آنجایی که چای گل یاس به طور معمول از برگ های چای سبز تهیه می شود ، بسیاری از همان مزایای سلامتی قدرتمند را که از نوشیدن چای سبز دریافت می کنید ، فراهم می کند.

در این مقاله 9 دلیل وجود نوشیدن چای گل یاس برای سلامتی شما را ارائه می دهیم.

 

 

فواید فوق العاده نوشیدن چای گل یاس

 

1) محافظت از قلب

چای یاس از نظر پلی فنول زیاد است که ممکن است به محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند .

بر اساس مطالعات حیوانات و لوله آزمایش ، پلی فنول های چای برای محافظت از کلسترول LDL (بد) از اکسیداسیون محافظت می شود ، فرایندی که خطر بیماری قلبی شما را افزایش می دهد.

کلسترول LDL اکسیده شده به طور بالقوه مضر است ، زیرا احتمال دارد به دیواره شریان شما چسبیده و پلاک ایجاد کند.

این می تواند رگ های خونی شما را باریک یا گرفتگی دهد .

طبق یک مطالعه ، مکمل پلی فنول های چای سبز ، که در چای گل یاس نیز بر اساس چای سبز یافت می شود ، تشکیل پلاک را در همسترها تا 68٪ کاهش می دهد.

همچنین عوامل خطر بیماری های قلبی مانند کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کاهش داده است .

سایر مطالعات ، مصرف چای را با خطر کمتری از بیماری قلبی نیز مرتبط می کند.

به عنوان مثال ، تجزیه و تحلیل در 5 مطالعه نشان داد افرادی که روزانه 3 فنجان (710 میلی لیتر) یا بیشتر چای سبز یا سیاه می نوشند ، به طور متوسط ​​21٪ خطر ابتلا به بیماری های قلبی دارند .

همواره یک مطالعه دیگر نشان داد افرادی که 1 الی 3 فنجان (237، 710 میلی لیتر) چای سبز در روز می نوشند ، در مقایسه با افرادی که کمتر از 1 فنجان می نوشند ، خطر ابتلا به سکته های قلبی 19٪ و خطر ابتلا به سکته مغزی 36٪ را کاهش داده اند.

بنابراین پلی فنول های چای یاس ممکن است با جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) LDL (بد) و جلوگیری از انسداد شریان های شما ، در برابر بیماری های قلبی محافظت کنند.

 فواید چای گل یاس

2) کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

در سطح جهان ، بیش از 422 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند.

در حقیقت دیابت نوع 2 شایع ترین نوع است و هنگامی رخ می دهد که بدن شما نتواند از انسولین به طور مؤثر استفاده کند.

انسولین هورمونی است که به انتقال قند از خون به سلولهای شما کمک می کند.

چای یاس تهیه شده از چای سبز احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

این ترکیب حاوی EGCG است که به بدن شما کمک می کند انسولین را به طور مؤثرتر استفاده کند و نیز قند خون را کاهش دهد .

طبق تجزیه و تحلیل 17 مطالعه در 1133 نفر نشان داد که مصرف چای سبز میزان قند و انسولین ناشتا را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

همواره تجزیه و تحلیل دیگر طی 12 مطالعه در بیش از 760،000 نفر نشان داد که نوشیدن 3 فنجان (710 میلی لیتر) یا بیشتر چای روزانه به 16٪ خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است .

در نهایت بررسی ها نشان می دهد که نوشیدن چای سبز یاس ممکن است به بدن شما کمک کند تا از انسولین به طور مؤثر استفاده کند و قند خون را کاهش دهد.

بنابراین ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

 

3) سرشار از آنتی اکسیدان ها

چای یاس با ترکیبات قوی و قدرتمند گیاهی معروف به پلی فنول پر شده است.

اینها به عنوان آنتی اکسیدان در بدن شما عمل می کنند و از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت می کنند.

بررسی های انجام شده باعث آسیب رادیکال های آزاد به بیماری های قلبی و انواع مختلف سرطان شده است.

چای گل یاس که از چای سبز ساخته شده است ، حاوی مقادیر زیادی پلی فنول به نام کاتچین است.

یکی از کاتچین های بسیار قدرتمند در چای سبز اپیگالوکاتینین گالات (EGCG) است که با فواید بسیاری از جمله کاهش وزن و بهبود قند خون و همچنین سلامت قلب و دهان نیز مرتبط است.

علاوه بر این ، ممطالعات نشان داده شده است که کاتچین های چای سبز مانند EGCG دارای اثرات ضد التهابی و کاهش چربی خون هستند که ممکن است خطر بیماری قلبی شما را کاهش دهد .

 


بیشتر بخوانید : فواید سلامت چای سبز برای بدن چیست؟


4) کمک به کاهش وزن

نوشیدن چای یاس ممکن است به شما در کاهش وزن با سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن کمک کند.

در واقع ، بررسی چندین مطالعه نشان می دهد که چای سبز ، رایج ترین پایه برای چای گل یاس ، ممکن است متابولیسم شما را با 4 الی 5٪ سرعت ببخشد و چربی سوزی را 10 تا 16٪ افزایش دهد.

در حالی که 4 الی 5٪ ممکن است ناچیز به نظر برسد ، می تواند به معنای سوزاندن 70 تا 100 کالری اضافی در روز باشد.

خاصیت چربی سوزی چای یاس به محتوای آن در کافئین و پلی فنول EGCG مربوط می شود.

این ترکیبات همچنین ممکن است اثرات چربی سوزی یکدیگر را تقویت کنند.

 

5) تقویت سلامتی دهان

چای یاس به طور معمول مبتنی بر چای سبز است که با کاتچین ها بسته بندی می شود.

کاتچین یک گروه از پلی فنول ها که ممکن است کمک به محافظت در برابر پوسیدگی دندان ، یا حفره ، با کشتن باکتری های پلاک تشکیل مانند استرپتوکوکوس موتانس باشد.

بر اساس یک مطالعه در 15 نفر ، یک محلول حاوی کاتچین های چای سبز از تولید اسید استرپتوکوکوس متان در هنگام استفاده روی دندان ها جلوگیری کرد.

اسید بیش از حد می تواند مینای دندان شما را از بین ببرد .

طبق یک مطالعه دیگر در 30 نفر خاطرنشان کرد که استفاده از دهانشویه مبتنی بر کاتچین چای سبز به مدت 1 هفته در کاهش پلاک دندان به اندازه یک دهانشویه ضد عفونی کننده موثر است .

علاوه بر این ، ممکن است با بوی بد دهان مبارزه کند.

 عوارض چای گل یاس

6) تقویت عملکرد مغز

چای یاس دارای چندین خاصیت است که می تواند به تقویت عملکرد مغز کمک کند .

برای شروع ، این مقدار حاوی 15 تا 60 میلی گرم کافئین در هر فنجان (237 میلی لیتر) است ، بسته به اینکه مدت طولانی چای شما شیب دار و چه نوع چای به عنوان پایه استفاده می شود.

کافئین با مسدود کردن آدنوزین انتقال دهنده عصبی مهاری ، سیستم عصبی شما را تحریک می کند ، ماده ای شیمیایی که سیگنال هایی بین مغز و بدن شما ایجاد می کند.

به طور معمول ، آدنوزین به بدن شما کمک می کند تا آرامش یابد.

علاوه بر این ، میتوان گفت که کافئین فعالیت مغز را تقویت می کند و به انتشار سایر انتقال دهنده های عصبی تقویت کننده خلق و خو مانند دوپامین و سروتونین کمک می کند .

در مجموع ، این باعث می شود احساس هوشیاری و انرژی بیشتری داشته باشید و حافظه کوتاه مدت را بهبود ببخشید .

در حقیقت چای یاس حاوی اسید آمینه L-theanine است که باعث ترشح اسید گاما آمینوبوتیریک (GABA) می شود ، یک انتقال دهنده عصبی بازدارنده که شما را به حالت آرامش و توجه می بخشد.

در نهایت هنگامی که با هم جمع شدند ، به نظر می رسد که L-theanine و کافئین در تقویت عملکرد مغز مؤثر هستند .

 

7) محافظت در برابر بیماری آلزایمر و پارکینسون

چای یاس مملو از پلی فنول های قدرتمند است که ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد.

به طور خاص ، چای یاسمین تهیه شده از چای سبز در EGCG بسیار زیاد است ، که ممکن است التهاب را سرکوب کرده و آسیب رادیکال آزاد را خنثی کند ، دو عامل مهم مرتبط با پیشرفت بیماری آلزایمر و پارکینسون است.

همواره مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که EGCG پروتئین ها را در مغز از عدم سوء خوردن و جمع شدن متوقف می کند.

این می تواند خطر ابتلا به پارکینسون و آلزایمر را کاهش دهد ، زیرا پروتئین های نادرست ممکن است باعث التهاب و آسیب به اعصاب مغز شوند.

در نهایت با بررسی 8 مطالعه در بیش از 5،600 نفر ، مشخص شد افرادی که به طور مرتب چای هایی مانند چای سبز می نوشند ، شایع ترین پایه برای چای گل یاس ، 15٪ خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را نسبت به افراد غیر چای می نوشند.

هم اکنون تجزیه و تحلیل 26 مطالعه در بیش از 52.500 نفر ، مصرف روزانه چای زیاد در EGCG ، مانند چای سبز ، را به 35٪ خطر ابتلا به اختلالات مغزی از جمله بیماری آلزایمر مرتبط کرده است.

 

اضافه کردن خوشمزه و آسان به رژیم غذایی

چای یاس نه تنها بسیار سالم است بلکه بسیار خوشمزه و آسان برای اضافه کردن به رژیم غذایی شماست.

این گیاه دارای رایحه ای معطر با گل و دارای طعمی شیرین و لطیف است.

چای را می توان به عنوان کیسه های چای ، برگ های شل و مروارید خریداری کرد.

هنوز بهتر است برگ یا مرواریدهای گشاد را انتخاب کنید ، زیرا کیسه های چای به طور معمول حاوی برگ های شکسته و سایر قسمت های نامطلوب گیاه هستند که می توانند بر طعم چای تأثیر بگذارند.

برای تهیه برگ یا مروارید کافی است آنها را در گلدان اضافه کرده و آب گرم را بین 160 الی 180 درجه فارنهایت (70 تا 80 درجه سانتیگراد) اضافه کنید.

از استفاده از آب جوش خودداری کنید زیرا می تواند طعم لطیف چای را خراب کند.

بگذارید چای به مدت 3 تا 5 دقیقه تند شود ، سپس صاف کرده و میل کنید.

چای یاس به طور گسترده ای در دسترس است و می توان آن را از فروشگاه غذای بهداشت محلی خریداری کرد .

 عوارض چای گل یاس


بیشتر بخوانید : هر آنچه باید در مورد خواص بی نظیر چای بابونه بدانید.


عوارض جانبی چای گل یاس

به طور کلی چای یاس بسیار باورنکردنی و سالم است و اصلا عوارض جانبی ندارد.

اما حاوی کافئین است که ممکن است برای بعضی از افراد مشکلاتی ایجاد کند.

عوارض جانبی مصرف زیاد کافئین شامل اضطراب ، بی قراری ، خستگی و مشکلات معده می باشد.

زنان باردار باید میزان مصرف کافئین خود را محدود کنند زیرا این امر می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.

چای یاس همچنین حاوی کاتچین است که می تواند توانایی بدن در جذب آهن از غذاها را کاهش دهد.

همواره در مقادیر زیاد ، کاتچین ها ممکن است خطر کم خونی فقر آهن را افزایش دهند.

با این وجود ، این بیشتر در مورد افرادی که در معرض کمبود آهن هستند ، از جمله زنان باردار ، کودکان خردسال و افرادی که محدودیت رژیم دارند ، صدق می کند .

بنابراین اگر در معرض کمبود آهن هستید ، به جای نوشیدن نوشیدنی چای گل یاس بین وعده های غذایی را در نظر بگیرید ، یا حداقل یک ساعت پس از خوردن غذا در انتظار نوشیدن چای باشید.

در نهایت چای یاس به طور کلی بی خطر است ، اما افرادی که به کافئین حساس هستند یا افرادی که در معرض کمبود آهن هستند ، ممکن است نیاز به دقت میزان مصرف آنها داشته باشند.

 

سخن پایانی:

چای یاس یک چای فوق العاده سالم است که معمولاً بر اساس برگهای چای سبز یا سیاه است.

این ماده با آنتی اکسیدان ها بسته بندی شده است و به بسیاری از مزایای چشمگیر سلامتی مرتبط است.

به عنوان مثال ، نوشیدن چای یاس ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، افت روانی و برخی از سرطان ها را کاهش دهد.

همچنین ممکن است به شما در کاهش وزن ، بهبود سلامت دهان و دندان و تقویت عملکرد مغز کمک کند.

از همه بهتر ، چای یاس بسیار خوشمزه است و به راحتی می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

سعی کنید چای را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از مزایای چشمگیر سلامتی آن بهره مندشوید.