در حقیقت پیاز از خانواده گیاهان آلیوم است که شامل پیازچه ، سیر و تره فرنگی نیز می باشد .

به طور کلی این سبزیجات دارای طعم های تند مشخص و برخی از خواص دارویی چشمگیر و عالی هستند .

همواره اندازه ، شکل ، رنگ و طعم پیاز متفاوت کاملا متفاوت است .

بدین ترتیب رایج ترین انواع آن پیاز قرمز ، زرد و سفید است .

طعم این سبزیجات می تواند از شیرین و آبدار تا تند تند باشد ، اغلب به فصلی که مردم رشد می کنند و آنها را مصرف می کنند بستگی دارد .

کشاورزان قرن ها است که سبزیجات آلیوم می کارند .

طبق اعلام سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد ، چین بزرگترین تولید کننده پیاز در سراسر جهان است .

معمولاً می دانیم که خرد کردن پیاز باعث آبریزش چشم می شود .

همچنین با این وجود ، پیاز ممکن است مزایای عالی و بالقوه سلامتی را فراهم کند .

این موارد ممکن است شامل کاهش خطر ابتلا به چندین نوع سرطان ، بهبود خلق و خو و حفظ سلامت پوست و مو باشد .

در این مقاله ، ما قصد داریم درمورد فواید احتمالی پیاز ، محتوای تغذیه ای آنها و چگونگی اضافه کردن تعداد بیشتری از آنها در رژیم غذایی بحث کنیم .

 

 

برترین فواید چشمگیر پیاز

 

در مجموع پیاز ممکن است تأثیرات مثبتی روی چندین جنبه مختلف سلامتی داشته باشد.

پیاز

 

1) پیشگیری از سرطان

در حالت معمول آنتی اکسیدان های موجود در پیاز ممکن است به مقابله با ترکیبات رادیکال آزاد کمک کنند.
محققان نیز این سبزیجات آلیوم را به طور گسترده در رابطه با سرطان ، به ویژه سرطان های معده و روده بزرگ بررسی کرده اند .

همواره براساس یک مطالعه در سال 2019 در مجله سرطان بالینی آسیا و اقیانوسیه 833 نفر مبتلا به سرطان روده بزرگ و 833 نفر را که به این بیماری مبتلا نبودند مقایسه کرد.

طبق بررسی های بدست آمده از آن ، محققان دریافتند که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در کسانی که به طور منظم از سبزیجات آلیوم مانند پیاز استفاده می کنند 79٪ کمتر است .

متخصصان مکانیسم دقیقی را که برخی از ترکیبات موجود در پیاز از سرطان جلوگیری می کنند ، درک نمی کنند .

برخی فرض می کنند که پیاز از رشد تومور و جهش سلولی جلوگیری می کند.

یک فنجان پیاز خرد شده همچنین حداقل 13.11٪ از میزان توصیه شده روزانه ویتامین C توسط یک بزرگسال را تأمین می کند .

این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان ، به مقابله با تشکیل ترکیبات رادیکال آزاد که با سرطان ارتباط دارند ، کمک می کند .

طی یک بررسی دیگر در سال 2015 نشان داد که یک رابطه کلی بین افزایش مصرف سبزیجات آلیوم و کاهش خطر ابتلا به سرطان ، به ویژه سرطان های معده و دستگاه گوارش به صورت اساسی وجود دارد .

در همین راستا ، نویسندگان خاطرنشان می کنند که ترکیباتی به نام گوگرد ارگانیک در پیاز وجود دارد که برخی از آنها جنبه های رشد تومور را سرکوب می کنند .

با این حال ، آنها نتیجه می گیرند که همه گوگردهای ارگانیک خاصیت آنتی اکسیدانی ندارند .

در نهایت برای تأیید اینکه کدام ترکیبات در پیاز اثرات محافظتی در برابر سرطان دارند ، تحقیقات و بررسی های بیشتری لازم است .

همچنین این بررسی خلاء موجود در تحقیقات تاکنون را برجسته کرده است .

در اینصورت نویسندگان پیشنهاد کردند که پیاز و سایر سبزیجات آلیوم به طور جداگانه از سرطان جلوگیری نمی کنند بلکه همزمان با سایر عوامل سبک زندگی برای کاهش خطر کار می کنند.

آنها همچنین توصیه کردند که در حالی که بررسی ها و تحقیقات نشان داده است که ارتباط بین مصرف سبزیجات آلیوم و کاهش خطر ابتلا به سرطان مشخص شده است ، اما مقدار مورد نیاز فرد برای دریافت حداکثر سود هنوز مشخص نیست .

 

2) تعدیل فشار خون

طبق یک بررسی در سال 2019 نشان داد که کورستین ، ترکیبی از پوست پیاز ، هنگامی که محققان آن را استخراج کرده و آن را به عنوان مکمل تجویز می کنند ، با کاهش فشار خون مرتبط است .

با این وجود ، مطالعه به جای مصرف کوئرستین به صورت مکمل ، اثرات احتمالی فشار خون ناشی از خوردن پیاز را به عنوان بخشی از رژیم بررسی نکرد .

 فواید پیاز

3) پوست و مو

در اصل پیاز به عنوان منبع خوبی از ویتامین C ، ممکن است از ساخت و نگهداری کلاژن پشتیبانی کند .

در حالت کلی کلاژن ساختار پوست و مو را فراهم می کند .

 

4) خواص ضد باکتری

پیاز می تواند با باکتری های بالقوه خطرناک مانند اشریشیا کلی ( E. coli ) ، سودوموناس آئروژینوزا ، استافیلوکوکوس اورئوس ( S. aureus ) و باسیلوس سرئوس مقابله کند .

علاوه براین  ، نشان داده شده است که عصاره پیاز از رشد ویبریو وبا جلوگیری می کند ، باکتری که یکی از نگرانی های مهم بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه است.

در واقع به نظر می رسد کوئرستین استخراج شده از پیاز یک روش ویژه برای مبارزه با باکتری ها باشد.

طبق بررسی های یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که کوئرستین استخراج شده از پوست پیاز زرد با موفقیت از رشد هلیکوباکتر پیلوری ( H. pylori ) و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) جلوگیری می کند .

H. pylori باکتری مرتبط با زخم معده و برخی سرطان های گوارشی است ، در حالی که MRSA باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک است که باعث ایجاد عفونت در قسمت های مختلف بدن می شود .

همچنین یک مطالعه آزمایش لوله ای دیگر نشان داد که کوئرستین به دیواره و غشای سلولهای E. coli و S. aureus آسیب می زند .

 عوارض پیاز

6) افزودن آسان به رژیم غذایی

همان طور که همه ما میدانیم ، پیاز یک ماده اصلی در آشپزخانه های سراسر جهان است .

آنها به غذاها طعمی خوشمزه و خوش عطر می بخشند و می توان از آنها به صورت خام یا پخته لذت برد.

نیازی به گفتن نیست ، آنها می توانند دریافت فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی را در شما تقویت کنند.

در این مبحث چند نکته در مورد نحوه افزودن پیاز به رژیم غذایی وجود دارد:

  • از پیاز خام استفاده کنید تا به دستورالعمل گوآکامول خود یک عطر و طعم اضافه کنید.
    پیازهای کاراملی را به محصولات پخته مرزه اضافه کنید.
    پیاز پخته شده را با سبزیجات دیگر برای یک غذای فرعی سالم ترکیب کنید.
    سعی کنید پیاز پخته شده به غذاهای تخم مرغ ، مانند املت ، فریتاتا یا کیک اضافه کنید.
    گوشت ، مرغ یا توفو را با پیاز تفت داده شده بریزید.
    پیاز قرمز خرد شده را به سالاد مورد علاقه خود اضافه کنید.
    یک سالاد غنی از فیبر با نخود ، پیاز خرد شده و فلفل قرمز درست کنید.
    از پیاز و سیر به عنوان پایه مواد غذایی و سوپ استفاده کنید.
    پیاز را در ظرف های همزن بریزید.
    یک سالسای خانگی با پیاز ، گوجه فرنگی و جعفری و گشنیز تازه درست کنید .
    یک سوپ پیاز دلمه ای و سبزیجات آماده کنید.
    برای تقویت عطر و طعم ، به دستورهای غذایی چیلی پیاز اضافه کنید.

در نهایت ، پیاز خام را با گیاهان تازه ، سرکه و روغن زیتون مخلوط کنید تا سس سالاد خانگی خوشمزه ای داشته باشید .

محتویات تغذیه ای پیاز:

همانطور که گفته شد ، پیاز یک ماده غذایی غنی از مواد مغذی است ، به این معنی که سرشار از ویتامین ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است در حالی که کالری کمی دارد .

یک فنجان پیاز خرد شده فراهم می کند :

  • 64 کالری
    14.9 گرم (گرم) کربوهیدرات
    0.16 گرم چربی
    0 گرم کلسترول
    2.72 گرم فیبر
    6.78 گرم شکر
    1.76 گرم پروتئین

بنابراین با توجه به مقدار مجاز توصیه شده روزانه (RDA) و مقدار کافی دریافت (AI) از دستورالعمل های رژیم غذایی برای آمریکایی ها ، پیاز منبع خوبی از مواد مغذی زیر است :

مواد مغذی درصد نیاز روزانه در بزرگسالان:

ویتامین C (RDA) 13.11 for برای مردان و 15.73 f برای زنان
ویتامین B 6 (RDA) 11.29–14.77٪ ، بسته به سن
منگنز (AI) 8.96 for برای مردان و 11.44 ema برای زنان

پیاز همچنین حاوی مقادیر کمی از موارد زیر است:

  • کلسیم
  • اهن
  • فولات
  • منیزیم
  • فسفر
  • پتاسیم

 فواید پیاز

رژیم غذایی:

در واقع هنگام انتخاب پیاز ، افراد باید قبل از لایه برداری به دنبال آنهایی باشند که خشک و سفت هستند و رایحه کمی دارند یا بدون عطر هستند .

همواره قرار دادن پیاز در ظرف راهی عالی برای تقویت عطر و طعم بدون افزودن کالری ، چربی یا سدیم برای غذاها است .

در حالت کلی همه ما میدانیم که پیاز در بسیاری از آشپزخانه ها جزء ماده اصلی است و مکمل اکثر ظروف است .

مردم می توانند از پیاز خرد شده خام در یک فنجان ساندویچ یا به عنوان روکش سالاد استفاده کنند.

این سبزیجات علاوه بر افزودن خوشمزه به سالسا و دیپ ها

دستورالعمل های مفید شامل پیاز به عنوان یک ماده اصلی شامل:

  • پیاز ترشی
  • املت سیب زمینی و پیاز اسپانیایی
  • فرو بردن پیاز بدون لبنیات

همچنین وقتی افراد آنها را ساطور ، تفت ، کباب یا کاراملی می کنند طعم خوبی دارند.

اگرچه پیاز به یک رژیم غذایی متعادل و سالم افزودنی خوبی می دهد ، اما افراد باید به جای تمرکز روی گزینه های فردی ، غذاهای متنوعی بخورند و همچنین اعتدال مصرف آن را  هم رعایت کنند .

 

 

عوارض جانبی پیاز

پیاز عوارض و خطر کمی برای افرادی که آن را دوست دارن و می خورند ایجاد می کند .

اما با این حال ، برخی از افراد ممکن است به پیاز حساسیت یا عدم تحمل آن داشته باشند .

هر کسی که پس از خوردن آنها واکنشی را تجربه می کند ، حتماً باید در اسرع وقت به دنبال مراقبت پزشکی باشد .

 

 

 

سخن پایانی:

فواید مربوط به پیاز برای سلامتی کاملاً چشمگیر است.

این سبزیجات بسته بندی شده مواد مغذی حاوی ترکیبات قدرتمندی هستند که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی سرطان ها را کاهش دهند.

پیاز دارای خواص ضد باکتری است و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد ، که ممکن است عملکرد ایمنی بدن را بهبود بخشد.

علاوه بر این ، آنها همه کاره هستند و می توانند برای افزایش عطر و طعم هر نوع غذای شور استفاده شوند.

در نهایت افزودن پیاز بیشتر به رژیم غذایی راهی آسان برای بهره مندی از سلامتی کلی شما است .