در حقیقت گل کلم یا سبزیجات چلیپایی یکی از سبزیجات عالی و محبوب است که به طور طبیعی سرشار از فیبر و ویتامین های گروه B می باشد .

به طور کلی آنتی اکسیدان و مواد مغذی گیاهی که در گل کلم وجود دارند ، می توانند در برابر سرطان محافظت کنند و موثر باشد.

همچنین حاوی فیبر عالی برای تقویت کاهش وزن و هضم غذا ، کولین است که برای یادگیری و حافظه کاملا ضروری است .

در واقع گل کلم حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر برای سلامتی است.

همواره طبق مقاله ای که توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) منتشر شده ، گل کلم را در لیست میوه ها و سبزیجات نیروگاه در رتبه 24 قرار داده است.

 

 

اطلاعات اساسی و بالقوه درمورد گل کلم

 

 فواید گل کلم

در این مبحث نیز چندین توصیه و نکات اساسی در مورد گل کلم آورده شده است.

به طور کلی گل کلم منبع خوبی از فیبر و ویتامین ها است .

همچنان مواد تشکیل دهنده آن ممکن است به تقویت استخوان ها ، تقویت سیستم قلبی عروقی و جلوگیری از سرطان کمک شایانی کند.

در واقع از روش های خوشمزه خوردن گل کلم می توان به پیتزای پوسته گل کلم و سوپ گل کلم و پنیر اشاره کرد.

در نهایت باید دقت داشته باشید ، افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند ، نباید ناگهان مقدار زیادی گل کلم بخورند زیرا مقادیر بالای ویتامین K می تواند با داروها واکنش منفی داشته باشد.

بنابراین توصیه می شود که این افراد باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنند.

 

 

فواید فوق العاده چشمگیر گل کلم

در حقیقت مشخص شده است که مصرف انواع میوه ها و سبزیجات احتمال بروز بسیاری از شرایط نامطلوب سلامتی را بصورت چشمگیری کاهش می دهد.

همچنین مشخص شده است که خوردن غذاهای گیاهی بیشتر ، مانند گل کلم ، خطر چاقی ، دیابت ، بیماری قلبی و مرگ و میر کلی را کاهش می دهد در حالی که باعث ایجاد چهره سالم ، افزایش انرژی و وزن کم به طور کلی می شود.

 

 

سرطان

به طور کلی گل کلم حاوی آنتی اکسیدان است که کمک به جلوگیری از جهش سلولی و کاهش اکسیداتیو استرس از رادیکال های آزاد می باشد.

در واقع یکی از این آنتی اکسیدان ها ایندول-3-کاربینول یا I3C است که معمولاً در سبزیجات چلیپایی مانند کلم ، کلم بروکلی و گل کلم یافت می شود.

همواره نشان داده شده است که خطر ابتلا به سرطان های پستان و تولید مثل در مردان و زنان را کاهش می دهد.

در اصل طی 30 سال گذشته ، مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه و روده بزرگ مرتبط بوده است.

همچنین بررسی ها و مطالعات نشان داده است که ترکیبات موجود در آن حاوی گوگرد ، معروف به سولفورافان ، می توانند به مبارزه با انواع مختلف سرطان کمک کنند.

بنابراین سولفورافان در حقیقت همان چیزی است که به سبزیجات چلیپایی نیش تلخی می دهد.

در نهایت محققان می گویند که سولفورافان می تواند آنزیم هیستون دی استیلاز (HDAC) را که شناخته شده در پیشرفت سلول های سرطانی دخیل است ، مهار کند.

اکنون دانشمندان در حال مطالعه سولفورافان هستند تا ببینند آیا ممکن است باعث به تأخیر انداختن یا جلوگیری از سرطان شود.

تاکنون نتایج امیدوار کننده ای در مورد سرطان های ملانوما ، مری ، پروستات و پانکراس وجود داشته است .

همواره اگر غذاهای حاوی سولفورافان بتوانند آنزیم های HDAC را مهار کنند ، می توانند در آینده به عنوان بخشی از درمان سرطان استفاده شوند.

 عوارض گل کلم

کمک به کاهش وزن

در واقع گل کلم دارای خواص مختلفی است که ممکن است به کاهش وزن کمک شایانی کند .

اول اینکه کالری کمی دارد و فقط 25 کالری در هر فنجان دارد ، بنابراین می توانید مقدار زیادی از آن را بدون افزایش وزن بخورید.

همچنین می تواند به عنوان یک جایگزین کم کالری برای غذاهای پر کالری ، مانند برنج و آرد استفاده کند.

بنابراین گل کلم به عنوان منبع خوبی از فیبر ، هضم را کند کرده و احساس سیری را تقویت می کند.

در نهایت این ممکن است به طور خودکار تعداد کالری هایی را که در طول روز می خورید ، کاهش دهد ، زیرا این یک عامل مهم در کنترل وزن است.

و در حقیقت به علت محتوای زیاد آب یکی دیگر از جنبه های دوستانه کاهش وزن در گل کلم است.

زیرا 92٪ از وزن آن را آب تشکیل می دهد.

 


بیشتر بخوانید : فواید چشمگیر و بینظیر زیتون


 

گوارش

همانطور که گفتیم گل کلم سرشار از فیبر و آب است.

در واقع این ترکیبات عالی هر دو برای جلوگیری از یبوست ، حفظ دستگاه گوارش سالم و کاهش خطر سرطان روده بزرگ کاملا مهم هستند .

بنابراین تحقیقات و بررسی ها نشان داده است که فیبر غذایی می تواند به تنظیم سیستم ایمنی بدن و التهاب کمک کند .

در نتیجه ، می تواند به کاهش خطر بیماری های مرتبط با التهاب مانند بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، سرطان و چاقی کمک شایانی کند.

همچنین مصرف زیاد فیبر با خطر ابتلا به طور قابل توجهی، کمتر همراه است :

  • سکته
  • دیابت
  • چاقی
  • فشار خون
  • بیماری کرونر قلب
  • برخی بیماری های گوارشی

در نهایت به نظر می رسد دریافت بیشتر فیبر به کاهش فشار خون و سطح کلسترول ، بهبود حساسیت به انسولین و کاهش وزن برای افراد مبتلا به چاقی کمک می کند.

 سبزیجات چلیپایی

گردش خون سالم

به طور کلی دریافت زیاد فیبر باعث کاهش خطر مشکلات قلبی عروقی می شود.

در نتیجه افرادی که از مکمل های کلسیم استفاده می کنند ممکن است در معرض تجمع کلسیم در رگ های خونی قرار بگیرند ، اما مصرف ویتامین K همراه با کلسیم می تواند شانس این اتفاق را کاهش دهد.

 

حافظه

در حقیقت کولین یک عامل مهم ویتامین مانند در گل کلم است که به خواب ، حرکت عضلات ، یادگیری و حافظه کمک می کند.

همچنین به حفظ ساختار غشای سلولی کمک می کند ، در انتقال تکانه های عصبی کمک می کند ، در اصل به جذب چربی کمک می کند و التهاب مزمن را کاهش می دهد.

 

استخوان های قوی

در اصل مصرف کم ویتامین K با افزایش احتمال شکستگی استخوان و پوکی استخوان همراه است .

در حالت کلی مصرف ویتامین K می تواند با تغییر در پروتئین های ماتریکس استخوان ، بهبود جذب کلسیم و جلوگیری از دفع کلسیم در ادرار ، سلامت استخوان را بهبود بخشد .

 

 عوارض گل کلم

 

محتویات تغذیه ای گل کلم:

در اصل گل کلم سرشار از مواد مغذی و فیبر است.

بر اساس بانک اطلاعات ملی مواد مغذی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ، یک فنجان گل کلم خام خرد شده ، که به قطعات نیم اینچی برش خورده و حدود 107 گرم وزن دارد ، حاوی:

  • 27 کالری
    2 گرم (گرم) پروتئین
    0.3 گرم چربی
    5 گرم کربوهیدرات ، از جمله 2.1 گرم فیبر و 2 گرم قند
    24 میلی گرم (میلی گرم) کلسیم
    16 میلی گرم منیزیم
    47 میلی گرم فسفر
    320 میلی گرم پتاسیم
    6/51 میلی گرم ویتامین C
    16.6 میکروگرم (میکروگرم) ویتامین K
    0.197 میکروگرم ویتامین B6
    61 میکروگرم فولات

یک فنجان گل کلم خام:

  • 77 درصد ویتامین C روزانه نیاز دارد
    20 درصد ویتامین K روزانه نیاز دارد
    10 درصد یا بیشتر نیاز روزانه به ویتامین B 6 و فولات
    همچنین حاوی مقادیر کمتری از تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، اسید پانتوتنیک ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم و منگنز است.

 

رژیم غذایی:

همواره گل کلم به صورت تازه یا منجمد در دسترس است.

گل کلم تازه باید سر محکم و بدون لکه های تیره و برگهای سبز روشن به ساقه متصل باشد.

بنابراین میتوان آن را تا 5 روز در یخچال در کیسه پلاستیکی نگهداری کنید.

 

طرز تهیه گل کلم:

بخار پز یا بو داده به عنوان یک ظرف فرعی
پخته شده در سس پنیر ، به عنوان پنیر گل کلم
سرخ شده تا زمانی که قهوه ای طلایی شود ، سپس به ظروف برنج اضافه شود
به عنوان ماده اصلی در ادویه های کاری

همچنین برخی از روش های ابتکاری بیشتر برای استفاده از گل کلم عبارتند از :

  • پیتزا پوسته گل کلم
  • برنج گل کلم

دستور العمل های خوشمزه و سالم زیر شامل گل کلم نیز می شوند:

  • سوپ گل کلم خامه ای با چدار سفید
  • گل کلم پوره شده سیر پارمزان با پیازچه
  • گل کلم ادویه کاری با آرد سوخاری

 

 

 

عوارض جانبی گل کلم

در مجموع مصرف گل کلم ممکن است اثرات ناخواسته ای داشته باشد ، به خصوص اگر بیش از حد خورده شود .

  • نفخ شکم : غذاهایی که فیبر زیادی دارند ممکن است باعث افزایش نفخ و نفخ شکم شوند . با این حال ، اکثر مردم می توانند این غذاها را در بخشهای متوسط ​​تحمل کنند.

هر کسی که مصرف مواد غذایی با فیبر بالا را برای اهداف بهداشتی افزایش می دهد ، باید این کار را به تدریج انجام دهد و علائم را کنترل کند تا مشخص شود کدام غذاها باعث نفخ می شوند.

  • لخته شدن خون : مقادیر بالای ویتامین K می تواند برای شخصی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کند مشکلاتی ایجاد کند ، زیرا ویتامین K به لخته شدن خون کمک می کند.

هر کسی که داروهای رقیق کننده خون مانند کومادین یا وارفارین مصرف می کند ، نباید ناگهان شروع به خوردن مقادیر زیادی مواد غذایی حاوی ویتامین K کند.

در نهایت رژیم کلی برای جلوگیری از بیماری و دستیابی به سلامتی کاملا مهم است.

بنابراین بهتر است در مصرف هر گونه مواد غذایی اعتدال آن را در نظر بگیریم و یک رژیم غذایی با تنوع داشته باشید تا تمرکز روی غذاهای جداگانه رعایت شود.