در واقع علف گندم نام چمن جوان گیاه گندم است.

این چمن ضخیم و خشک است که مانند یونجه یا کاه به نظر می رسد اما به رنگ سبز روشن است.

این ماده در پزشکی طبیعی و جامع نقشی ایفا می کند و ممکن است دارای برخی از مزایای خاص سلامتی باشد.

همواره دامداران به طور عمده علف گندم را برای خوردن حیوانات می کارند ، اما در سال های اخیر به عنوان یک مکمل و یک غذای فوق العاده عالی محبوب شده است.

در حقیقت گیاه گندم از خانواده Triticum aestivum است .

مردم قبل از رسیدن به اندازه کامل ، در اوایل رشد آن را برداشت می کنند.

این معمولاً 7 الی 10 روز پس از جوانه زدن است.

بعضی از افراد خون سبز علف گندم را خون سبز می نامند زیرا حاوی مقادیر زیادی کلروفیل است که به محصولات علف گندم رنگ سبز غیرمعمولی می دهد.

در کل گیاه گندم حاوی کالری کمی است اما سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ها و آنزیم ها می باشد.

بر اساس یک مطالعه نشان داده شده که ممکن است دارای خواص ضد سرطانی باشد.

همچنین یک مطالعه در سال 2018 اشاره کرد که پروتئین ها و عوامل آنتی اکسیدانی موجود در گیاه گندم ممکن است کمک کنند:

  • جلوگیری از بیماری ها
  • کاهش اکسیداتیو استرس
  • متابولیسم و ​​ذخیره انرژی را تقویت کنید

افراد می توانند علف گندم را به صورت تازه یا به طرق مختلف دیگر مانند آب تازه ، منجمد ، قرص و پودر مصرف کنند.

 

 

فواید فوق العاده بینظیر گیاه گندم

 

در حقیقت گیاه گندم ممکن است فواید چشمگیر و مختلفی نیز داشته باشد.

 

 فواید گیاه گندم

1. پیشگیری و درمان سرطان

برخی دانشمندان می گویند گیاه گندم ساختاری مشابه با هموگلوبین دارد.

هموگلوبین پروتئینی است که اکسیژن را به بدن منتقل می کند.

در واقع آنها ادعا می کنند ، به همین دلیل ، گندم می تواند اکسیژن رسانی به خون را افزایش دهد.

این ماده حاوی آنزیم هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و می توانند از آسیب اکسیداتیو به DNA جلوگیری کنند.

طبق بررسی ها در سال 2017 ، این دانشمندان در آزمایشگاه از داروهای گیاهی گندم برای سلول های سرطانی دهان (سرطان سلول سنگفرشی دهانی) استفاده کردند.

آنها دریافتند که رشد سلولهای سرطانی کندتر می شود.

آنها پیشنهاد کردند که گیاه گندم ممکن است روزی اساس دارویی برای درمان این نوع سرطان دهان باشد.

همواره سایر مطالعات نیز به نتایج مشابهی رسیده اند.

به عنوان مثال یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که گیاه گندم رشد سرطان روده بزرگ را کند کرده و باعث از بین رفتن برخی سلولهای سرطانی می شود.

نویسندگان یک مطالعه موش در سال 2015 نتیجه گرفتند که گیاه گندم ممکن است به دفاع از بدن در برابر سرطان خون کمک کند ، به ویژه در افرادی که به دلیل قرار گرفتن در معرض بنزن در معرض خطر هستند.

در اصل محققان معتقدند که فلاونوئیدها و ترکیبات پلی فنولی موجود در محتوای متانول گیاه می تواند از بروز لوسمی در سلول های مغز استخوان جلوگیری کند.

همچنین بر اساس یک بررسی دیگر در سال 2015 ، گیاه گندم ممکن است اثرات شیمی درمانی را بهبود بخشد .

در اینصورت محققان شواهدی یافتند که در صورت استفاده در کنار شیمی درمانی ، گیاه گندم ممکن است کمک شایانی کند.

 

 

2. آنتی اکسیدان و ضد التهاب

گیاه گندم ممکن است خاصیت ضد سرطانی داشته باشد.

مانند بسیاری از محصولات گیاهی ، گیاه گندم حاوی موادی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.

این آنتی اکسیدان ها ممکن است فواید سلامتی مشابه بسیاری از غذاهای گیاهی دیگر داشته باشند.

همانطور که بدن فرآیندهای طبیعی را انجام می دهد ، محصولات فرعی سمی تولید می کند.

اگر سموم در بدن باقی بمانند ، استرس اکسیداتیو ایجاد می شود.

مقادیر بالای استرس اکسیداتیو می تواند منجر به مشکلات مختلف سلامتی از جمله سرطان شود .

آنتی اکسیدان ها به بدن کمک می کنند تا این سموم را از بین ببرد.

در حقیقت آنتی اکسیدان ها به مقابله با التهاب مزمن کمک می کنند ، که در صورت واکنش سیستم ایمنی بدن به یک ماده ناخواسته رخ می دهد.

وقتی بدن به اشتباه به چیزی واکنش نشان می دهد که تهدید کننده ای نیست ، ممکن است برخی از مسائل بهداشتی پیش بیاید.

آرتریت روماتوئید ، دیابت نوع 1 و پسوریازیس همگی نمونه هایی از بیماری های خود ایمنی هستند.

نمونه هایی از آنتی اکسیدان ها شامل ویتامین ها مانند A ، C و E هستند.

 عوارض گیاه گندم

 

3. مبارزه با عفونت ها

همواره برخی بررسی ها و تحقیقات در سال 2015 نشان داد که گیاه گندم می تواند باعث از بین رفتن یا کاهش رشد برخی از عفونت ها شود.

در حقیقت این امر به ویژه می تواند در درمان عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک یا افرادی که به آنتی بیوتیک های خاص حساسیت دارند کاملا مفید باشد.

محققان نتایج آزمایشی را که در یک لوله آزمایش انجام شده منتشر کردند.

یافته ها نشان داد که گیاه گندم دارای خواص ضد میکروبی است که می تواند با آن مبارزه کند:

  • برخی از اشکال باکتری لاکتوباسیلوس
  • انواع خاصی از عفونت های استرپتوکوکی (استرپتوکوک)
  • باکتری لاکتوباسیلوس در بسیاری از عفونت ها از جمله عفونت های دندانی نقش دارد.

 


بیشتر بخوانید : فواید چشمگیر و عالی آویشن برای سلامتی


 علف گندم

4. پیشگیری و درمان دیابت نوع 2

مردم از گندم به عنوان یک داروی سنتی برای درمان دیابت نوع 2 استفاده کرده اند و برخی از دانشمندان شواهدی را یافته اند که می تواند کمک کند.

به عنوان مثال یک مطالعه در سال 2016 روی موش ها نشان داد که گیاه گندم سطح انسولین را افزایش می دهد و به کاهش قند خون کمک می کند.

همواره کارشناسان معتقدند که التهاب در دیابت نقش بسزایی دارد .

با مبارزه با التهاب ، گندم ممکن است به افراد کمک کند تا دیابت و برخی از عوارض آن را کنترل کنند.

 


بیشتر بخوانید : جعفری و خواص فوق العاده آن


 

5. درمان ناراحتی های گوارشی

مدت هاست که پزشکان طب سنتی از گندم برای کاهش درد معده و مدیریت مشکلات جزئی گوارشی مانند اسهال یا مشکلات گوارشی استفاده می کنند.

در واقع گیاه گندم دارای فیبر بالایی است و فیبر به سلامت روده کمک می کند.

نویسندگان یک بررسی در سال 2014 اظهار داشتند که گیاه گندم ممکن است به درمان کولیت اولسراتیو ، یک بیماری التهابی که روده بزرگ را تحت تأثیر قرار می دهد ، کمک کند.

در یک مطالعه کوچک بر روی 23 شرکت کننده ، برخی از افراد روزانه 100 میلی لیتر (میلی لیتر) آب علف گندم به مدت یک ماه و برخی دیگر از دارونما استفاده کردند .

در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کرده اند ، کسانی که آب سبوس گندم مصرف کرده اند تجربه کرده اند:

  • فعالیت بیماری کمتر
  • کاهش خونریزی مقعدی

 

6. چاقی

در واقع چاقی یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به دیابت است.

همراه با فشار خون بالا ، کلسترول بالا و سایر مشکلات سلامتی ، شرایطی را ایجاد می کنند که پزشکان آن را سندرم متابولیک می نامند.

معمولاً سندرم متابولیک با چاقی شروع می شود.

همواره دانشمندان معتقدند که التهاب نقش اساسی دارد.

یک مطالعه موش منتشر شده در سال 2014 نشان داد که گیاه گندم ممکن است به درمان چاقی کمک کند.

موشهایی که عصاره گیاه گندم مصرف کردند وزن کمتری داشتند و عوارض مربوط به چاقی کمتر از کسانی بودند که این چربی را مصرف نکردند.

 

 علف گندم

مزایای خاص دیگر:

مصرف علف گندم ممکن است باعث بهبود هضم ، تعادل سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون شود.

گیاه گندم همچنین ممکن است به نفع افرادی باشد که:

  • بیماری قلبی
  • روماتیسم مفصلی
  • اختلالات خونی ، مانند تالاسمی

مصارف دارویی سنتی گیاه گندم شامل موارد زیر است:

  • تسکین دهنده نقرس
  • کاهش فشار خون
  • بهبود هضم
  • حذف فلزات سنگین از جریان خون
  • متعادل سازی سیستم ایمنی بدن

در حالی که شواهد بسیاری از این کاربردها را تأیید می کند ، اکثر محققان اضافه می کنند که قبل از اینکه گیاه گندم را به عنوان یک درمان موثر توصیه کنند ، مطالعات بزرگتری لازم است.

محتویات تغذیه ای گیاه گندم

طبق وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ، یک قاشق غذاخوری 8 گرم (گرم) پودر علف گندم ارگانیک حاوی:

  • انرژی: 25 کالری
    پروتئین: 1 گرم
    کربوهیدرات ها: 6 گرم یا 2٪ از نیاز روزانه بزرگسالان یا مقدار روزانه (DV)
    فیبر: 4 گرم یا 14٪ DV
    کلسیم: 24 میلی گرم (میلی گرم)
    آهن: 1 میلی گرم یا 6٪ DV
    ویتامین K: 86 میکروگرم یا 70٪ DV

یک مطالعه در سال 2018 توضیح می دهد که گیاه گندم منبع خوبی از پروتئین ها ، آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی است.

طبق گفته نویسندگان ، پروتئین های موجود در گیاه گندم می توانند به جلوگیری از بیماری های مختلف و استرس اکسیداتیو کمک کرده و همچنین به بدن در متابولیسم و ​​ذخیره انرژی کمک کنند.

 فواید گیاه گندم

 

 

عوارض جانبی گیاه گندم

اکثر مطالعات هیچ اثر قابل توجهی را پس از مصرف گیاه گندم گزارش نکرده اند ، اما این ممکن است به شکل محصول و فرد بستگی داشته باشد.

برخی از افراد ممکن است حساسیت یا آلرژی داشته باشند که منجر به واکنش ناخواسته شود.

با این حال ، افراد مبتلا به بیماری سلیاک و کسانی که به گلوتن حساس هستند هنوز هم می توانند از گندم لذت ببرند زیرا فقط هسته گندم و نه گیاه گندم حاوی گلوتن است.

یک مطالعه که به بررسی چگونگی تأثیر علف گندم بر روی کودکان مبتلا به تالاسمی پرداخت ، نشان داد که برخی از کاربران در ابتدا مشکلات دستگاه گوارش داشتند ، اما این مشکلات طی چند روز برطرف شد.

همواره شواهد کافی برای اثبات اینکه گیاه گندم می تواند هر بیماری را درمان کند وجود ندارد.

هیچ کس نباید علف گندم را به عنوان جایگزینی برای درمان پزشکی مصرف کند.

بنابراین هر کسی که قصد مصرف گندم را دارد باید ابتدا با پزشک خود صحبت کند ، زیرا برخی از درمان های تکمیلی می توانند با سایر داروها تداخل کنند.

در نهایت یک پزشک ممکن است در مورد خطر آلرژی و عدم تحمل مشاوره دهد.

 

 

 

سخن پایانی:

بسیاری از بررسی ها و مطالعات نتایج امیدوار کننده ای در مورد مزایای گیاه گندم به ارمغان آورده اند ، اما اینها بیشتر مطالعات کوچکی بوده است.

هنوز نمی توان فهمید که گیاه گندم می تواند به تنهایی بیماری پزشکی خاصی را درمان یا از آن جلوگیری کند.

با این حال ، به نظر می رسد که بیشتر افراد علف گندم را به خوبی تحمل می کنند ، و ممکن است یک ماده افزودنی مفید به یک رژیم غذایی روزانه مغذی باشد و مکمل درمان های طب سنتی باشد.

با تکامل تحقیقات ، ممکن است روشن شود که گیاه گندم یک درمان دارویی موثر برای شرایط خاص پزشکی است.