زرشک درختی همیشه سبز و پهن برگ است که میوه های سرخ رنگ بیضی شکل دارد یکی از مواد غذایی که ما در وعده های غذایی و به عنوان تزئین غذا  و یا حتی برای خوردن مصرف میکنیم زرشک است بیشتر به صورت خشک شده استفاده می شود زرشک تازه رنگ و طعم بهتری نسبت به زرشک خشک دارد  . زرشک برای مصارف دارویی بیشتر از 200 سال است که شناخته شده است.این یک گیاه سم زدا است که حاوی خواص دارویی و آرام بخش عالی است و به مبارزه با چندین بیماری کمک می کند.
شما می توانید به صورت خوراکی زرشک را مصرف کنید و همچنین برای درمان تعدادی از مشکلات سلامتی نیز استفاده می شود

 

خواص زرشک

 

فواید زرشک

1- زرشک سرشار از مواد مغذی

یکی از فواید زرشک مغذی بودن ان است.  زرشک سرشار از کربوهیدرات ، فیبر و بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های دیگر  است .

به طور خاص ، انواع توت ها منبع عالی ویتامین C ، یک آنتی اکسیدان است که ممکن است به محافظت در برابر آسیب سلولی کمک کند ، که می تواند منجر به بیماری های قلبی و سرطان شود .

یک وعده زرشک به مقدار 28 گرم مواد مغذی زیر را داراست :

کالری: 89
پروتئین: 1 گرم
چربی: 1 گرم
کربوهیدرات: 18 گرم
فیبر: 3 گرم
ویتامین C: 213٪ از ارزش روزانه (DV)
آهن: 15٪ DV

علاوه بر این ، زرشک حاوی روی ، منگنز و مس است که همگی مواد معدنی کمکی هستند که نقش مهمی در ایمنی و پیشگیری از بیماری ها دارند. رنگ قرمز روشن زرشک ها از آنتوسیانین ها تهیه می شود ، که رنگدانه های گیاهی هستند که ممکن است سلامت مغز و قلب شما را تقویت کند.

 

 

2- زرشک حاوی ترکیبات گیاهی مفید

زرشک سرشار از بربرین است . ایا شما می دانید بربرین چیست ؟

بربرین یکی از اعضای خانواده آلکالوئید است ، گروهی از ترکیبات که به دلیل اثرات درمانی آنها شناخته شده استزرشک سرشار از بربرین است ، یک ترکیب گیاهی بی نظیر است که ممکن است با چندین فواید سلامتی همراه باشد.

مطالعات نشان داده اند که این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند عمل می کند ، و با آسیب سلولی ناشی از مولکول های واکنشی به نام رادیکال های آزاد مبارزه می کند.

همچنین ، بربرین ممکن است به کاهش قند خون و کلسترول خون ، کاهش سرعت پیشرفت سلولهای سرطانی ، مبارزه با عفونتها و اثرات ضد التهابی کمک کند.

علاوه بر این ، زرشک حاوی ترکیبات دیگری ، مانند سایر آلکالوئیدها و اسیدهای آلی است که ممکن است برای سلامتی فایده داشته باشد.

 

3- کمک به درمان عفونت و التهاب با خواص زرشک

برای دمان عفونت و التهاب اگر به صورت ناچیز باشد میتوانید با داروهای گیاهی و خانگی درمان کنید یکی از این داروهای خانگی زرشک است .زرشک به کاهش التهاب کمک می کند. در واقع , التهاب ریشه برخی بیماری های عفونی است و درمان این التهابات می تواند در ایجاد علائم کمی قابل تحمل باشد .مطالعات نشان داده اند که زرشک حاوی برخی عوامل ضد باکتریایی و ضد قارچی است و این باعث می شود که یک محلول بزرگ برای مبارزه با عفونت باشد.

 

4- بهبود دیابت با خواص زرشک

زرشک و بخصوص ترکیب گیاهی آن ( بربرین ) در بهبود و مدیریت دیابت نقش دارد  ، یک بیماری مزمن که با قند خون بالا نشان داده شده است.

همچنین ، نشان داده شده است که بربرین چگونگی پاسخ سلولهای شما به هورمون انسولین را تنظیم می کند ، که میزان قند خون را تنظیم می کند. به نوبه خود ، این ممکن است به کاهش سطح قند خون شما کمک کند

در حقیقت ، محققان دریافتند که اثرات مفید بربرین بر قند خون و هموگلوبین A1c با سایر داروهای سنتی دیابت متفورمین قابل مقایسه است.

یک مطالعه 8 هفته دیگر در 30 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که افرادی که روزانه 2 میلی گرم عصاره میوه زرشک خشک مصرف کرده اند ، سطح هموگلوبین A1c را کاهش داده و قند خون را به طور قابل توجهی پایین آورده اند ، در مقایسه با گروه دارونما

با این حال ، این مطالعات بر عصاره بربرین و عصاره زرشک متمرکز شده است. هنوز معلوم نیست که مصرف زرشک تازه یا خشک می تواند اثرات قابل توجهی در کنترل قند خون شما داشته باشد.

 

فواید زرشک

5- کمک به درمان اسهال با خواص زرشک

از دیگر فواید زرشک جلوگیری از اسهال است زرشک به دلیل سرد بودن و طعم ترشی که دارد میتواند برای جلوگیری از اسهال مورد استفاده قرار گیرد.

این به احتمال زیاد به دلیل غلظت بالای آنها بربرین است ، که با مهار گیرنده های خاص ، باعث کندی ترشح مدفوع از طریق روده شما می شود ، بنابراین باعث جلوگیری از اسهال می شود. همچنین برای چلوگیری از اسهال میتوان از ماست موسیر با ریحان نیز استفاده کرد.

 

6- محافظت در برابر سندرم متابولیک با خواص زرشک

مصرف زرشک ممکن است به جلوگیری از سندرم متابولیک ، که خوشه ای از عوامل خطر است و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را افزایش می دهد ، کمک کند.

به ویژه ، زرشک ممکن است در برابر چاقی و قند خون بالا ، کلسترول ، تری گلیسیرید و فشار خون محافظت کند – همه اینها عوامل خطرزای این سندرم هستند

 

7- کمک به سلامت دندان ها با خواص زرشک

تحقیقات نشان داده اند که زرشک  می تواند با التهاب مبارزه کند. این احتمالاً به این دلیل است که بربرین به عنوان یک ماده ضد التهابی قدرتمند عمل می کند بنابراین ، ممکن است به درمان بیماریهای التهابی دندان مانند لثه ، که با ایجاد پلاک ، تورم و سوزش لثه ها مشخص می شود کمک کند و سلامت دندان هان های شما را تضمین کند .

8-یشگیری از سرطان با خواص زرشک

روشهای مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن می تواند زرشک  اثرات ضد سرطانی داشته باشد ، که همه مربوط به  ترکیب گیاهی بربرین است.

از آنجا که  ترکیب گیاهی بربرین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند ، ممکن است به مبارزه با آسیب اکسیداتیو ناشی از پیشرفت سرطان کمک کند  علاوه بر این ، بربرین ممکن است باعث مرگ سلولهای سرطانی ، جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی و مهار آنزیمهای موجود در چرخه زندگی سلولهای سرطانی شود

 

فواید زرشک

9- از بین بردن جوش و آکنه با خواص زرشک

زرشک ممکن است در درمان آکنه نقش مهمی داشته باشد ، یک بیماری پوستی که با ایجاد برآمدگی ها و جوش های ملتهب مشخص می شود.انواع خاصی از بیماری های پوستی وجود دارند که می توانند با استفاده از زرشک درمان شوند.آکنه, پسوریازیس و خارش برخی از بیماری های پوستی هستند که می توانند با داروهای ضد عفونی درمان شوند، چون حاوی داروهای ضد باکتریایی و ضد قارچی هستند.همچنین علاوه بر این زرشک میتواند  زخمهای ناشی از سوختگی را تسکین می دهد و موجب روشنی و شفافیت پوست می شود.برای داشتن پوستی درخشان و صاف میتوانید از زرشک تازه و یا آب زرشک روزانه استفاده کنید همینطور میتوانید از ماسک های که حاوی زرشک و یا عصاره ززشک هستند بهره مند شوید . به طور خاص ، berberine و سایر ترکیبات موجود در زرشک ممکن است به مبارزه با التهاب و عفونت های مرتبط با آکنه کمک کند

 

10- افزودن زرشک به رژیم غذایی

زرشک ها دارای طعم ترش ، کمی شیرین هستند و می توانند به صورت خام ، در مربا یا به عنوان جزئی از ظروف و سالادهای برنج خورده شوند. همچنین می توان آنها را آبدار یا از آن برای تهیه چای استفاده کرد و همچنین برای تزئین روی برنج نیز استفاده میشود .

زشک به گونه های متفاوتی مصرف میشود از جمله کپسول های خشک ، عصاره های مایع و پمادها یا ژل های ساخته شده از انواع زرشک ها یا عصاره بربرین است. با این حال ، به دلیل تحقیقات محدود در انسان ، هیچ توصیه ای برای مکمل های زرشک یا بربرین وجود ندارد.

در حالی که زرشک به طور کلی برای بیشتر افراد بی خطر شناخته می شود ، برخی گزارش ها حاکی است که مقادیر زیاد یا دوزهای زیاد مکمل می توانند باعث ناراحتی معده و اسهال شوند

 

فواید زرشک

11- درمان بیماری های قلبی عروقی با خواص زرشک

آب زرشک نوعی ترکیبی فعال به نام بربامین دارد که با تنظیم غلظت یون های کلسیم باعث محافظت از قلب در برابر آسیب ها و صدمات به بافت قلب می شود . تنظیم این یون های کلسیم از بروز سکته جلوگیری می کند.خوردن یک لیوان آب زرشک تازه میتواند سلامت قلب را به همراه داشته باشد .

 

12- جذب بیشتر آهن با خواص زرشک

اگر از کم خونی رنج میبرید و از خوردن داروهای شیمیایی خسته شده اید میتوانید از انواع سبزیجات مانند جعفری و گشنیز و یا قرص های زینک نیز استفاده کنید اما این بار ما زرشک را به شما معرفی میکنیم این میوه ی بسیار خوشمزه و ملس باعث جذب بیشتر آهن در بدن میشود . آهن یک ترکیب ضروری برای سلامت انسان است. اما گاهی جذب آهن به دلیل برخی عوامل بهینه نیست. ویتامین c یکی از ترکیبات شیمیایی است، که می تواند جذب آهن را بهینه کند.با افزایش مقدار ویتامین c می توان از آن ها برای بهینه سازی جذب آهن در بدن استفاده کرد.

 

 

عوارض مصرف زرشک

بهتر است بدانید  که اگرچه مصرف زرشک به صورت کم  ممکن است هیچ عارضه جانبی نداشته باشد, اما وقتی مقدار مصرفش بالا باشد ممکن است منجر به اثرات جانبی جدی مانند خونریزی بینی و استفراغ شود.

زرشک ممکن است برای کبد بزرگسالان بسیار عالی باشد، اما برای کودکان ممکن است مشکلاتی در کبد آن ها ایجاد کند. پس بهتر است سعی کنید زرشک را از کودکان خود دور کنید .

زنان باردار باید برای برخی مشکلات مانند برخی موارد سقط جنین از زرشک دوری کنند (گرچه نادر است).

بیماران دیابتی نباید داروهای خاص خود را با زرشک ترکیب کنند.

زیاده روی در مصرف زرشک باعث مسمومیت شده و موجب شوک، خونریزی بینی، تهوع، استفراغ، کاهش فشارخون، دشواری تنفس، کاهش ضربان قلب، کنفوزیون (نوعی حالت گیجی و کاهش هوشیاری) و آسیب بالقوه به کلیه شود.